Lieke Benders wordt de nieuwe artistiek leider van Cultura Nova. Zij volgt Fiedel van der Hijden op, die dit jaar voor de laatste keer artistiek leiding geeft aan het festival. 

Benders (1980) groeide op in Sittard, studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht en woont in Heerlen. Sinds 2010 is zij algemeen directeur van Hoge Fronten (Maastricht), een beeldend theatergezelschap dat voorstellingen voor volwassenen en kinderen produceert op locatie en in het theater. Haar functie als algemeen directeur en regisseur bij dit gezelschap blijft zij met haar nieuwe positie bij Cultura Nova combineren.

Benders is blij met haar nieuwe opdracht. Ze heeft het festival als maker de afgelopen twaalf jaar van binnenuit leren kennen en tijdens die periode is er ‘een wederzijdse vertrouwensband ontstaan, die kenmerkend is voor alle artistieke partners, vrijwilligers, publiek en de stad waarmee Festival Cultura Nova verbindingen aangaat’.

Benders treedt op 1 oktober 2022 aan als artistiek leider van Cultura Nova en start samen met zakelijk leider en directeur-bestuurder Rocco Malherbe de voorbereidingen voor het festival in 2023.

Foto: Jonathan Vos Photography