In het radioprogramma Theatermakers van vandaag, 29 september, zijn Laura van Dolron en Mariëlle van Sauers te gast. Ook de makers van de voorstelling Polonium 210 schuiven aan om te vertellen over hun voorstelling over de moord op de Russische dissident Alexander Litvinenko.

Van Dolron vertelt over haar nieuwe voorstelling Wij, die op 6 oktober in première gaat in Frascati en daarna op tournee gaat door Nederland. Van Sauers zal het hebben over het bijzondere project Lampedusa van het Tropenmuseum en ZEP, waarin de vluchtelingenproblematiek wordt behandeld aan boord van een boot die daadwerkelijk is gebruikt voor een overtocht van Egypte naar Italië.

Ten slotte komen David Geysen en Carl Beukman vertellen over hun voorstelling Polonium 210, die ze maakten als Label Dégradé – los van hun werk bij toneelgroep De Appel, waar Geysen binnenkort als afscheidsvoorstelling Hamlet regisseert.Het radioprogramma Theatermakers is verbonden aan vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl. Het is elke donderdag tussen 15:00 tot 16:00 uur live te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3 en bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143). De presentatie is vandaag in handen van Susanne Visser.

Uitzendingen zijn zowel live als achteraf tevens te beluisteren op amsterdamfm.nl (playlist Kunst en cultuur).

Foto: Wij van Laura van Dolron, Kamerich & Budwilowitz-EYES2