De jeugdtheatervoorstellingen De GVR (Ila van der Pouw), Joris en de Drakentemmers (Het Laagland), Klucht (BonteHond), Liefde (Maas Theater & Dans) en Snorro (Theater Rotterdam) zijn genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2017. Op 9 september maakt een kinderjury de eindwinnaar bekend van de publieksprijs voor jeugdtheater.

Door het hele land hebben kinderen de afgelopen maanden gestemd op hun favoriete theatervoorstelling. De vijf genomineerde voorstellingen  zijn gemiddeld het beste beoordeeld.

Een kinderjury die alle voorstellingen heeft gezien, bepaalt welke voorstelling wint en waarom. Dit gebeurt tijdens een geheime vergadering onder leiding van theaterrecensent Annette Embrechts.

Op zaterdag 9 september maakt de kinderjury samen met presentatoren Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand de winnaar bekend in het televisieprogramma Zapplive. 

De Zapp Theaterprijs is een initiatief van Kijkuit in samenwerking met Zapp. Eerdere winnaars zijn De gelaarsde poes van het Ro Theater (2016) en De Tantes van de Toneelmakerij (2015).

Foto: Snorro – Cleo van Velzen