Marlies Hamelynck en Bram Kwekkeboom hebben na een uitvoering van de voorstelling Coupure een onderscheiding voor hun acteerprestaties ontvangen uit handen van Henk Schoute, directeur van Theaterproductiehuis Zeelandia.

De onderscheiding bestaat uit een broche in de vorm van de bovenkant van een paalhoofd met een zeester daarop. Behalve de broche is door goudsmit Bert van Wijk ook een Kwekkeboom-Hamelynckring ontworpen. De acteurs zullen de ring over vier jaar uitreiken aan een acteur of actrice die zich in hun ogen verdienstelijk heeft gemaakt in Zeeland, of voor Zeeland.

Hierna zal een commissie, onder voorzitterschap van de directeur van Theaterproductiehuis Zeelandia, de selectie overnemen en weer na vier jaar een acteur of actrice aanwijzen die de Kwekkeboom-Hamelynckring krijgt. Met het in leven roepen van deze prijs voor de podiumkunsten wil Henk Schoute benadrukken dat er veel Zeeuws talent is. Door dit talent met deze prijs te bekronen, hoopt Schoute dat acteurs met Zeeuwse wortels de erkenning krijgen die ze verdienen.