De Nederlandse jeugdtheatergezelschappen Kwatta en Oorkaan zijn beide geselecteerd voor de showcase van het IPAY, het International Performing Arts for Youth-festival in 2015. Ze werden gekozen uit honderdtien aanmeldingen. De voorstellingen Hou van die hond/Love that dog van Kwatta en De gebroeders Kist/The Box brothers van Oorkaan en Percossa worden in januari op de conferentie in Philadelphia (Amerika) gespeeld.

Voor Kwatta is het de tweede keer dat een voorstelling is geselecteerd voor de showcase van het IPAY. Vorig jaar wonnen zij met de voorstelling Manxmouse (Mismuis) de Victor Award, de prijs voor beste voorstelling. In de geschiedenis van IPAY is er slechts een keer eerder een gezelschap twee jaar achter elkaar geselecteerd. Oorkaan is dit jaar voor het eerst uitgekozen om deel te nemen. 

De showcase van IPAY biedt internationale jeugdtheatergezelschappen een podium om voorstellingen wereldwijd te presenteren. Van de achttien geselecteerde voorstellingen komen er twee uit Nederland, net als vorig jaar, toen behalve Kwatta ook O snap van Arch8, de jeugddansgroep van Erik Kaiel, werd geselecteerd. 

De voorstelling Manxmouse/Mismuis van Kwatta toert vanaf november 2014 door Amerika en Canada en komt begin 2015 naar Nederland. De gebroeders Kist/The Box brothers van Oorkaan en Percossa speelt vanaf oktober 2014 in verschillende Nederlandse theaters.

(De gebroeders Kist – Oorkaan, foto: Ronald Knapp)