Vanaf 2017 gaat Kris Verdonck bij zowel het ICK als Het Zuidelijk toneel werk creëren. De regisseur en beeldend kunstenaar bespeelt een grensgebied tussen beeldende kunst, theater, performance en architectuur.

Het Amsterdamse dansgezelschap ICK – onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten – en Het Zuidelijk Toneel – onder leiding van Piet Menu – bundelen hun krachten om de Vlaamse kunstenaar te presenteren in Nederland.

Bij Het Zuidelijk Toneel maakt Verdonck in 2017 Conversations Of The End Of The World. De voorstelling over alle mogelijke eindes – terreur, oorlogen, oplaaiende conflicten  – gaat in september bij Theaters Tilburg in première en zal daarna ook op Europese festivals en in Vlaanderen te zien zijn.

Met de dansers van ICK maakt Verdonck in 2017 een herwerking van zijn performance I/II/III/IIII en in 2018 een nieuwe creatie. In I/II/III/IIII transformeert het toneel tot een ‘mensenkast’. Vier ‘identieke’ danseressen bewegen als marionetten in een grote machine.

Kris Verdonck (1974) is geschoold in beeldende kunst, architectuur en theater en heeft daardoor heel uiteenlopende projecten op zijn naam staan. Recent maakte hij UNTITLED (2014), over de spanning tussen object en lichaam, ISOS (2015), een 3D video-installatie die de apocalyptische sciencefiction romans van J.G. Ballard als uitgangspunt neemt en IN VOID (2016), een ‘installatiecircuit’ over menselijke afwezigheid.