Korzo heeft samen met vijf partners een Europees dansnetwerk opgericht. Danse Qui Danse biedt jonge choreografen kansen zich te ontwikkelen door middel van residenties, coproducties, gastoptredens en choreografie-opdrachten. In december zijn de eerste partners te gast in Den Haag.

Deelnemende partners, naast Korzo, zijn het Italiaanse Fondazione Nazionale della Danza en Compagnia Zappalà Danza, het Franse Malandain Ballet Biarritz, het Danish Dance Theatre en het Spaanse Dantzaz. De instituten hebben net als Korzo allemaal een choreo­grafisch centrum met talentontwikkeling als een belangrijk onderdeel van hun missie.

In december vinden in Den Haag de eerste uitwisselingen plaats. De 12 dansers van Dantzaz zijn op 10 december te zien in de Nederlandse premières van vier stukken die Itzik Galili, Lukáš Timulak, Janis Claxton en Wubkje Kuindersma speciaal voor het gezelschap maakten. Vanaf half december begint Roberto Zappala een residentie in Korzo om te werken aan zijn nieuwe voorstelling. Tijdens het Holland Dance Festival in februari zijn zowel het Malandain Ballet Biarritz als het Danish Dance Theatre te gast in Den Haag.

Foto CasiHumano – Itzik Galili: Blanca Razquin