Onder meer cabaretière Claudia de Breij en voormalig directeur van de Nederlandse Reisopera Nicolas Mansfield hebben vandaag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Mansfield is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Breij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege ‘exceptionele verdiensten voor de samenleving’. 

Naast haar werk als cabaretière en theatermaker, zet Claudia de Breij zich regelmatig in voor goede doelen. Zo is ze onder andere ambassadeur (geweest) voor Unicef, Het Nationaal Comité 4&5 Mei, de KNVB Oranje Vrouwen en het Ronald McDonaldhuis in Utrecht. Daarnaast organiseerde ze twee benefietconcerten voor het Prinses Máxima Centrum en de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker en zette zich in voor de lhbt-gemeenschap in Nederland.

Nicolas Mansfield was bijna 20 jaar verbonden aan de Nederlandse Reisopera. Eerst als dirigent van het operakoor, vervolgens als hoofd productiebureau en uiteindelijk als algemeen en artistiek directeur.

Tijdens de lintjesregen van dit jaar kregen een kleine 3000 mensen een koninklijke onderscheiding. Om een lintje te verdienen moet iemand door iemand anders worden voorgedragen en zich al meer dan vijftien jaar inzetten voor de samenleving. De meeste mensen worden onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau, 18 mensen worden dit jaar benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Foto: Claudia de Breij, Hans Peter van Velthoven