Kasia Tórz wordt per 1 september de nieuwe programmamanager Theater en Dans bij het Holland Festival. Samen met directeur Emily Ansenk en mede-programmamanager Muziek en Muziektheater Jochem Valkenburg vormt zij het nieuwe artistieke team van het internationale podiumkunstenfestival.

Tórz, die werd geboren in Polen in 1982, is schrijver, onderzoeker en curator. Ze studeerde filosofie aan de Universiteit van Warschau, volgde de post-master ‘advanced performance and scenography studies’ in Brussel en voltooide haar doctoraatsstudie aan het Instituut voor Kunst van de Poolse Academie van Wetenschappen in Warschau.

Na haar studies werkte ze aan meerdere kunstprojecten met de Poolse kunstgroep Twozywo, programmeerde ze artistieke projecten en publicaties bij het Nationaal Audiovisueel Instituut in Warschau en schreef ze voor kunst- en academische tijdschriften.

Directeur Ansenk noemt Tórz op de festivalsite een waardevolle toevoeging aan het artistieke team. ‘Haar brede ervaring met en kennis van de podiumkunsten, haar internationale netwerk en haar academische vaardigheden maken haar een uitstekende, inhoudelijk zeer competente programmamanager.’

Tórz volgt Annemieke Keurentjes op, die secretaris internationalisering van het Fonds Podiumkunsten is geworden.

Foto: M. Zakrzewski