In theaterseizoen 2016-2017 regisseert artistiek directeur Thibaud Delpeut drie nieuwe voorstellingen bij Theater Utrecht: Hedda Gabler van Henrik Ibsen met Karina Smulders in de titelrol, La Musica 2 van Marguerite Duras en Westkaai van Bernard-Marie Koltès.

Karina Smulders is vanaf maart 2017 te zien als Hedda Gabler, samen met onder anderen Peter Blok, Reinout Bussemaker, Guy Clemens en Astrid van Eck. In haar tijd bij Toneelgroep Amsterdam was Smulders ook te zien in Hedda Gabler als Thea Elvsted, toen geregisseerd door Ivo van Hove met Halina Reijn in de hoofdrol.

In oktober 2016 gaat Westkaai in première, over de achterzijde van het Europa van nu met onder anderen Joep van der Geest, José Kuipers en Titus Muizelaar. Ariane Schluter en Peter Blok spelen vanaf november La Musica 2, een duet over een allesomvattende, vernietigende liefde.

Gedurende het seizoen zoekt Theater Utrecht  in huistheater De Paardenkathedraal verdieping in het serieprogramma Wild Horses, waarin de verbinding wordt gelegd tussen kunst, maatschappij en wetenschap.

Publiciteitsfoto Hedda Gabler: Jeroen Hofman