Judith Blankenberg (1984) is de nieuwe programmeur van Grand Futura, de organisatie die het Grand Theatre in Groningen opnieuw ontwikkelt als onafhankelijk theater. Ook zal ze samen met zakelijk directeur Niek vom Bruch en artistiek directeur Mark Yeoman Grand Futura als productiehuis op de kaart zetten. Daarnaast ondersteunt ze de (internationale) programmering van Noorderzon Performing Arts Festival, eveneens in Groningen.

Momenteel is Blankenberg programmeur van Festival de Keuze in Rotterdam. De aankomende editie (16-20 maart) wordt haar laatste. Vanaf seizoen 2016-2017 bepaalt Blankenberg de programmering van het Grand Theatre; tot die tijd is het programma in handen van de Stadsschouwburg Groningen.

Yeoman en Blankenberg werkten in 2012 en 2013 samen aan de programmering van Festival de Keuze, na het vertrek van Annemie Vanackere. ‘Ik ken Judith als een zeer goede programmeur’, zegt Yeoman. ‘Ik ben erg blij dat zij deze functie aanvaard heeft en kijk uit naar haar bijdrage aan de breedte en diepte van de verschillende activiteiten die we de komende jaren zullen opzetten.’

Ellen Walraven, directeur van de Rotterdamse Schouwburg waar Festival de Keuze aan gelieerd is, laat weten trots te zijn dat Blankenberg deze mooie stap kan zetten aan de vormgeving van het Grand Theatre. ‘Dit prachtige theater verdient het om weer een plek van betekenis te worden’, aldus Walraven.

Foto: Rene Castelijn