Sinds 1 maart 2022 is Jos Vijverberg de nieuwe algemene directeur van CC Amstel. Bij het ‘culturele clubhuis’ in de Amsterdamse pijp volgt hij Mark Walraven op. 

Jos Vijverberg (1961) is sinds 1 maart 2021 al interim-directeur bij CC Amstel. Samen met Loulou Sjerps, artistiek leider sinds januari 2021, voerde hij het afgelopen jaar een aantal interne veranderingen door op het gebied van programmering en bedrijfsvoering.

Het duo ontwikkelde onder meer een nieuw profiel, waarmee het theater zich sterker moet onderscheiden van andere podia in Amsterdam. Circus werd als structurele lijn in het programma geïmplementeerd en het theater profileert zich expliciet als safe space voor queer community’s. Er gaat veel aandacht uit naar cultuurparticipatie, maatschappelijk geëngageerde kwesties en sociaal-artistiek werk.

Vijverberg is ervaren in het leiden van kleinschalige theaters, waarbij de focus ligt op het engageren met de wijk en buurt. In 2009 was hij betrokken bij de opening van het Culturalis theater (nu De Vaillant) in de Schilderswijk in Den Haag en vanaf 2011 bij de oprichting van Islemunda, het podium van IJsselmonde, wat hij tot 2019 heeft geleid. Daarvoor werkte hij acht jaar lang bij het Amsterdamse Muiderpoorttheaer.

Foto: Miriam van Beurden