Joris Smit wint Guido de Moorprijs 2016

Door gepubliceerd 6 juni 2016

Acteur Joris Smit ontving op 5 juni de Guido de Moorprijs 2016, de prijs voor het meest veelbelovende jonge acteertalent van het Nationale Toneel (tot 35 jaar). Er is een geldbedrag van 2.500 euro aan verbonden.

De prijs is een initiatief van de Vrienden van de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel. Hij is vernoemd naar Guido de Moor (1937-1989), die als acteur jarenlang verbonden was aan de Haagse Comedie (de voorloper van het Nationale Toneel).

Het publiek kiest elk jaar de winnaar van de Guido de Moorprijs. Het prees Smit voor zijn rollen in De revisor (regie Theu Boermans), Midzomernachtdroom (regie Theu Boermans) en The Little Foxes (regie Antoine Uitdehaag).

Joris Smit (1981) studeerde in 2005 af aan de Toneelacademie Maastricht en is sinds 2013 verbonden aan het Nationale Toneel. Dit jaar is Joris Smit ook genomineerd voor de Louis d’Or 2016 (prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke dragende rol) voor zijn rol in De revisor.

Foto: Eva Rietbergen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres zal nooit gepubliceerd of gedeeld worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

U kunt de volgende HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

  • Elders

    Nog geen andere recensies