Dionne Verwey en Jennifer Muntslag winnen de Joop Mulder Plak 2020. Oerol eert hen voor hun live talkshows op het alternatieve festivalplatform ‘Het Imaginaire Eiland’. Aan de prijs is dit jaar 10.000 euro verbonden, bijeengebracht door donateurs en sponsors van het festival.

Oerol reikt de De Joop Mulder Plak normaal uit aan een kunstenaar die verrassend werk ontwikkelt in het Terschellinger Landschap. Het geldbedrag biedt de mogelijkheid om zich daarin verder te ontwikkelen. Omdat vanwege corona een fysiek festival dit jaar niet mogelijk was, besloot Oerol de stimuleringsprijs uit te reiken aan de maker die tijdens Het Imaginaire Eiland ‘de connectie met het publiek op afstand op bijzondere wijze vorm heeft weten te geven’. Naast Dionne Verwey en Jennifer Muntslag, waren ook Benjamin Vandewalle (Een Dans voor het Eiland), Nineties Productions (Memento Mori) en Radio Sancha (Radio Waterruis) genomineerd.

Dionne Verwey en Jennifer Muntslag maakten voor het online platform twee talkshows: Tjiftjaf in de ochtend met Jennifer en Dionne en De Avond In met Jennifer en Dionne. ‘Met de talkshows hebben zij hun eigen nieuwsgierigheid, wie zij zijn en het verhaal dat zij willen vertellen vertaald naar een uitgebreid programma van tien uitzendingen’, schrijft het festival. ‘Zij zijn met ons in het diepe gesprongen in het zowel voor ons als voor henzelf nieuwe medium van online live televisie.’

Muntslag en Verwey zijn geen onbekenden van Oerol. Eerder waren zij de hosts van festivalterrein de Betonning. Met het gewonnen bedrag willen ze samen een nieuw project uitwerken.

Foto: Neeke Smit