Chantal van Heeswijk, Eva van Pelt en Sjoerd Wintzen & Jeroen de Waard hebben de BLVRD Pitch Night op 18 april in de Verkadefabriek in Den Bosch gewonnen. Ze zijn daarmee verzekerd van een speelplek op Theaterfestival Boulevard 2014. De Pitch Night is een onderdeel van BLVRD Fabrikaat, een initiatief van Theaterfestival Boulevard en de Verkadefabriek, dat jong talent ondersteunt.

Voorafgaand aan de avond koos een jury uit bijna zestig inzendingen negen projectplannen, die tijdens de Pitch Night werden gepresenteerd. Het aanwezige publiek selecteerde de drie winnende concepten. De overige pitches werden gegeven door Charlotte de Moel & Elske-Marije de Bruijn, Cie. Perelman, Katja Grassli, Laura Brandenhorst & Karlijn Kistemaker & Willemijn Kressenhof, Nine Rab en Rinke Roosenboom & Iona Daniels.

Op de Pitch Night is een bedrag ruim tienduizend euro opgehaald uit de opbrengsten van de kaartverkoop, een loterij en een veiling. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de drie winnende projecten. Ook gaan de winnaars in samenwerking met het Brabants kenniscentrum kunst en cultuur een crowdfundingstraject in, om het laatste gedeelte van de financiering rond te krijgen.

Festival Boulevard vindt plaats van 7 tot en met 17 augustus in Den Bosch.

Foto: Karin Jonkers