Het Jonge Harten Theaterfestival in Groningen breidt uit met een Rotterdamse editie. Het festival voor jonge makers is een samenwerking aangegaan met de Rotterdamse Schouwburg en het Maaspodium en zal zich op 27 en 28 november, tegelijkertijd met de laatste twee dagen van de Groningse editie, ook in Rotterdam afspelen.

Jonge Harten is een multidisciplinair festival waar jonge makers de kans krijgen hun werk voor een jong publiek te spelen. Met deze nieuwe samenwerking hoopt het festival het uitwisselen van voorstellingen in de toekomst soepeler te laten verlopen en daarmee het festival verder te ontwikkelen op het gebied van educatie en publieksbereik.

Van 20 tot en met 28 november is in Groningen werk te zien van onder andere Rebekka de Wit, YoungGansters en Karlijn Kistemaker. Theatermaaksters Julie Cafmeyer en Marieke Dermul en het Vlaamse dansduo Nono C. reizen de laatste twee dagen van het festival af naar Rotterdam om daar te spelen. Ook het Ro Theater en Korzo zijn op Jonge Harten Rotterdam te zien met respectievelijk de voorstellingen Van Waveren en Dansclick 17.

Foto Dansclick 17 (Korzo): Robert Benschop