Afgelopen zaterdag is, op 56-jarige leeftijd, John Reinders overleden. Zoals bij velen bekend voerde Reinders al geruime tijd een strijd tegen kanker. Een strijd die hij lang heeft volgehouden, maar uiteindelijk heeft verloren.

Reinders was van 1993 tot en met 2008 directeur van het Theater aan het Spui. Hij volgde een studie theaterwetenschap en kwam in 1979 terecht bij het Festival of Fools. Tot 1985 was Reinders programmeur van het Shaffy Theater en vanaf 1993 directeur van het Theater aan het Spui, dat voortkwam uit het Theater aan de Haven, waaraan hij ook leiding had gegeven. Reinders werd op 1 januari 2009 na vijftien jaar opgevolgd door de huidige directeur van het theater, Cees Debets, en ging aan de slag als cultureel adviseur voor de provincie Limburg.

Reinders was bijzonder actief in de Haagse cultuursector. Hij ondersteunde talent en was betrokken bij de lancering van verschillende cultuurfestivals. Zo was hij in 1986 initiatiefnemer van het CaDance festival. Ook had hij plaats in verschillende commissies en adviesraden binnen de podiumkunsten.

Na zijn overlijden werden op internet verschillende condoleanceregisters geopend: http://www.condoleanceregister.nl/Condoleance-John-Reinders.html, http://www.condoleance.nl/13512/john-reinders.html.