De Wëreldbänd krijgt voor hun voorstelling Släpstick de Johan Kaart Prijs voor seizoen 2017-2018. De prijs, een beeld van Johan Kaart, vervaardigd door Pieter de Monchy, wordt op 28 mei uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Sanne van Delft en Jon Bittman van de Wëreldbänd verdienen de prijs volgens de jury vanwege het hoge amusementsniveau, hun muzikale wereldklasse, inventiviteit, vakmanschap, passie en ambitie, maar bovenal plezier. ‘Samen zijn deze begaafde multi-instrumentalisten meer dan de som der delen en met de muzikale humoristische taal die zij spreken, maken zij de wereld tot hun podium.’ De jury bestond dit jaar uit voorzitter Charles Droste, André van Duin, Katja Brenninkmeijer, Edwin van Balken, Esther Kleuver en Frank Houtappels.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een of meerdere personen die in het voorbije seizoen of gedurende een reeks van jaren een opmerkelijke prestatie op het gebied van theateramusement hebben geleverd. De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf en wordt uitgereikt sinds 1975.

Eerdere winnaars waren onder meer Plien & Bianca (2017), Alex Klaasen (2016), Simone Kleinsma (2015), Huub Stapel (2014) en Paul Groot (2013).

Foto: Jaap Reedijk