Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar zijn de winnaars van de derde BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent. Zij ontvangen op 24 mei een gezamenlijke prijs van vijftigduizend euro, waarmee een triple-bill van hun werk wordt samengesteld die dit najaar op tournee gaat langs de Nederlandse theaters.

Het werk van de drie jonge choreografen is onder de noemer DansClick 18 vanaf 16 november te zien. De dansprijs van het BNG Cultuurfonds en Korzo biedt sinds 2014 getalenteerde choreografen de kans hun werk in Nederland op tournee te brengen. Eerder wonnen Samir Calixto en Marina Mascarell.

Dunja Jocic danste bij Club Guy & Roni en maakte de afgelopen jaren een reeks dansprojecten en films, waaronder Don’t Talk to Me in My Sleep. Wubkje Kuindersma maakte onder meer het mannenduet Doubleyou en choreografieën voor Conny Janssen Danst en de Junior Company van Het Nationale Ballet. Rutkay Özpinar danste onder andere bij De Dutch Junior Dance Division en Introdans en maakt sinds 2014 eigen werk bij Korzo, waaronder Grip.

Foto: Rutkay Özpinar