De Jiří Kylián Ring is tijdens de opening van de vijftiende editie van het Holland Dance Festival uitgereikt aan maar liefst twee personen: Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans en Ton Wiggers, algemeen directeur van Introdans. Zij ontvingen de ring vanwege hun grote inzet voor de danswereld en omdat zij Introdans hebben laten uitgroeien tot een belangrijk gezelschap in ons land.

De ring werd overhandigd door Janine Dijkmeijer, algemeen directeur Nederlands Dans Theater en winnaar van de ring in 2014. Zij noemt het gezelschap dat zich in de volle breedte van de dans heeft ontwikkeld onmisbaar. 

Ton Wiggers richtte Introdans op in 1971. In 1983 kwam Roel Voorintholt als danser bij het gezelschap. Zes jaar later richtte hij het ensemble voor de jeugd op en een educatieafdeling. Vanaf 2005 voert Voorintholt de artistieke leiding en is Wiggers algemeen directeur. 

De Jiři Kylián Ring is een initiatief van voormalig directeur van de Nederlandse Dansdagen, Leontien Wiering en artistiek directeur van het Holland Dance Festival Samuel Wuersten. De ring is in 2006 ingesteld uit bewondering voor Kyliáns meesterschap.

Aan Jiři Kylián werd gevraagd de ring op termijn door te geven aan een kunstenaar die net als hij een inspirator en vernieuwer is binnen de danswereld. Hij droeg hem in 2008 over aan choreograaf Michael Schumacher. Andere winnaars waren Ellen Knops, Ingrid Wolff en Jeanine Dijkmeijer.

Foto Roel Voorintholt: Hans Withoos