Het Eindhovense jeugdtheatergezelschap Hetpaarddatvliegt stopt. Door het stopzetten van provinciale steun ziet het geen mogelijkheden meer om verder te gaan. Parktheater Eindhoven neemt een deel van de activiteiten over.

Het gezelschap van Reem Wittenbols, Annemiek Nienhuis en Loek Beckers bracht dertien jaar lang theatervoorstellingen voor jonge kinderen en adolescenten. Twee maanden terug werd duidelijk dat de provincie Brabant de subsidie aan het collectief niet wilt voortzetten. Het gezelschap besloot daarop te stoppen. De stichting wordt opgeheven.

Parktheater Eindhoven neemt onder meer de financiën en het beheer over. ‘Je kunt dit zien als een soort steunoperatie’, zegt directeur Giel Pastoor in het Eindhovens Dagblad. ‘De makers gaan door met wat ze voor dit en het volgend jaar van plan waren; een reeks goede voorstellingen maken. Ik ben blij dat we op deze manier het jeugdtheater voor de stad hebben kunnen redden.’

De komende tijd denkt het Parktheater, samen met de makers en de Stichting Cultuur Eindhoven, na over wat de mogelijkheden kunnen zijn na 2018.

Foto Hamlet – Hetpaarddatvliegt: Rozemarijn Romeijn