Jeffrey Meulman volgt 1 juni Jan van der Putten op als directeur-bestuurder van de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Meulman vertrekt bij het Nederlands Theater Festival, dat hij 16 jaar lang leidde.

Jeffrey Meulman (52) is ruim 30 jaar werkzaam in de culturele sector. In 2005 werd hij directeur-bestuurder van Stichting De Theaterdagen, het platform dat jaarlijks Het Nederlands Theater Festival in Amsterdam organiseert. In 2006 voegde Meulman hier het Amsterdam Fringe Festival aan toe, als aanjager van jong talent, coach en podium voor een nieuwe generatie ondernemende podiumkunstenaars.

In 2014 werd Meulman voor zijn werk onderscheiden met de Amsterdamse Prijs voor de Kunst vanwege ‘zijn bijdrage aan de verbreding en verdieping van het Amsterdamse, Nederlandse en internationale artistieke netwerk’. Volgens de toenmalige jury was hij ‘de verpersoonlijking van de eigenzinnigheid en lef die de Amsterdamse – en Nederlandse – theaterwereld zo hard nodig hebben.’

Meulman ziet de start van de nieuwe kunstenplanperiode met het door Fonds Podiumkunsten positief ontvangen en beoordeelde meerjarenplan, als een goed moment om het stokje over te dragen. Er is nog geen opvolger bekend.

De Verkadefabriek organiseert activiteiten op het gebied van zowel theater, cabaret, film, dans, muziek, debat als eten en drinken. Ook is het de thuisbasis van festivals als Festival Cement, Theaterfestival Boulevard en November Music en diverse gezelschappen waaronder Matzer Theaterproducties, Theater Artemis en Panama Pictures.

‘Een van de leukste culturele hotspots van de Benelux’, noemt Meulman De Verkadefabriek in een persbericht. Den Bosch vindt hij ‘bovendien een heerlijke, gastvrije stad met een cultuurminnend publiek’.

Foto: Carla Kogelman