In het fusieproces tussen Het Muziektheater Amsterdam, De Nederlandse Opera en Het Nationale Ballet is gekozen voor een directiestructuur bestaande uit een algemeen directeur (Els van der Plas), een directeur opera (Pierre Audi) en een directeur ballet (Ted Brandsen).

In deze structuur is zakelijke ondersteuning voor de directeuren Opera en Ballet onontbeerlijk. Janine Dijkmeijer treedt per 1 augustus 2012 aan als zakelijk leider Ballet, ter ondersteuning van Ted Brandsen. Dijkmeijer zal het Ballet de nodige zakelijke ondersteuning geven. De fusie tussen de instellingen gaat officieel pas op 1 januari 2013 van start.

Dijkmeijer heeft een lange danscarrière achter de rug en heeft in 1999 zowel de Gouden Zwaan als de Prijs van Verdienste ontvangen van het Dansersfonds ’79. Gedurende het tweede deel van haar carrière heeft Janine zich ontwikkeld op het gebied van management en organisatie. Momenteel is ze directeur van festival Cinedans en zakelijk leider van de projecten rondom choreografe Nicole Beutler.

(foto: Ruud van Zwet)