Jan Linkens is met ingang van 1 september j.l. de nieuwe directeur van de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Linkens wil ‘dansers van de toekomst ontwikkelen tot kunstenaars met een creatieve open blik, in combinatie met vakmanschap, passie en ambitie.’

In de danswereld is Linkens een gevestigde naam. Hij volgde zelf de opleiding aan het Koninklijk Conservatorium en was van 1977 tot 1994 werkzaam als danser en choreograaf bij Het Nationale Ballet. Hij werkte veel in het buitenland en was onder andere artistiek leider van het Tanztheater der Komischen Oper in Berlijn en choreograaf bij Companhia Nacional de Bailado in Portugal. Sinds 2011 werkte hij in Nederland als artistiek intendant van het Internationaal Danstheater in Amsterdam.

Jan Linkens volgt Nancy Euverink op, die na drie jaar directeurschap haar carrière in de danswereld voortzet als assistent artistiek leider NDT 2. Catharina Boon, hiervoor assistent van het College van Bestuur van de Hogeschool der Kunsten Den Haag, is benoemd tot adjunct-directeur van de Dansvakopleiding.