Na elf jaar vertrekt programmeur en voormalig directeur Jan Gras bij het Agora Theater in Lelystad. Hij gaat op 1 juni met pensioen en wordt opgevolgd door Jolanda Boerhof.

Jan Gras werd in 2008 directeur bij Agora, als opvolger van interim-directeur Mark den Hertog. Het theater was toen net anderhalf jaar open, nadat de oude Agora was afgebroken en Lelystad enige tijd zonder theater zat.

Na het vertrek van de toenmalige programmeur in 2013 combineerde Gras zijn directeurstaken met die van programmeur.  In 2017 trad hij af als directeur om zich volledig op de theaterprogrammering te richten. Hij deed dat vanaf september 2016 ook bij theater ’t Voorhuys in Emmeloord en assisteerde bij de programmering van de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Vooral dans zette hij graag op de kaart in Flevoland.

Gras wordt opgevolgd door Jolanda Boerhof. Zij is sinds de zomer van 2018 verbonden aan Agora als Hoofd Marketing & Communicatie. Deze functie zal zij gaan combineren met die van programmeur. De komende maanden zal Gras zijn kennis aan haar gaan overdragen en leggen zij samen de laatste hand aan de programmering van volgende seizoen.

Foto: Pim van der Maden