Jaap Lampe wordt per 1 september algemeen directeur van theatergezelschap mugmetdegoudentand. Hij neemt de directie over van zakelijk directeur Talitha Stijnman en artistiek directeur Joan Nederlof.

Lampe werkt al ruim dertig jaar als theaterdirecteur, eerst bij Bellevue/Nieuwe de la Mar, daarna bij De Ysbreker/Het Muziekgebouw en tot slot bij de Stadsschouwburg en Philharmonie in Haarlem. Na een aantal jaar in Rotterdam, als zakelijk directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en algemeen directeur van LantarenVenster, maakt hij nu zijn rentree in de theaterwereld en keert hij terug naar Amsterdam.

De aanstelling bij mugmetdegoudentand komt na een interne reorganisatie binnen het gezelschap. Er komt meer aandacht voor de individuele kunstenaars en hun artistieke richting, waardoor er een verandering plaatsvindt in de dagelijkse leiding. Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Marcel Musters zetten als gelijkwaardige makers de artistieke koers voort met Jaap Lampe als algemeen directeur-bestuurder. Huidig zakelijk directeur Talitha Stijnman vertrekt.

Lampe geeft in een persbericht aan het een eer te vinden voor een gezelschap van deze statuur te mogen werken en hen naar een nieuwe fase in hun bestaan te helpen.

Foto: Elisabeth Beelaerts