In 2022 regisseert Ivo van Hove de Britse actrice Ruth Wilson in Jean Cocteaus La voix humaine, een stuk dat Van Hove eerder bij ITA regisseerde met Halina Reijn in de hoofdrol. The Human Voice met Wilson gaat in april in première in het Harold Pinter Theatre op West End in Londen.

Halina Reijn speelde La voix humaine elf jaar lang over de hele wereld, onder andere in New York, Parijs, Sint-Petersburg, Toronto, Dublin, Sydney, Barcelona en Hong Kong. Alles samen goed voor 183 voorstellingen en ruim 50.000 bezoekers. De productie krijgt nu een vervolg op West End. De scenografie is opnieuw van Jan Versweyveld.

Het is de tweede keer dat Ivo van Hove met Ruth Wilson samenwerkt. In 2016 regisseerde hij haar in Hedda Gabler bij The National Theatre, die genomineerd werd voor een Oliver Award.

De Britse theater-, tv- en filmactrice laat weten zich vereerd te voelen ‘om opnieuw met Ivo en Jan samen te werken aan deze prachtige, hartverscheurende en diepmenselijke monoloog van Jean Cocteau.’ Ze vindt Van Hove ‘de perfecte regisseur’ om Cocteaus toneelstuk tot leven te brengen. En Van Hove noemt op zijn beurt Wilson ‘na Halina dé actrice om deze monoloog op de meest persoonlijke manier te brengen. Ze heeft totaal geen angst om extreme gevoelens op het toneel te brengen en dat is nodig om deze rol te spelen.’

The Human Voice met Ruth Wilson is van 17 maart tot en met 9 april 2022 te zien in het Harold Pinter Theatre op West End in Londen. De voorstelling wordt geproduceerd door Sonia Friedman, die eerder Van Hoves All About Eve uitbracht in Londen.

Foto: La voix humaine door Halina Reijn, Jan Versweyveld