Introdanstechnicus Berry Claassen is op 26 augustus gelauwerd met een Zilveren Krommer, een onderscheiding voor theatertechnici. Hij ontving de onderscheiding omdat hij vijfentwintig jaar in het theatervak zit. De prijs werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst van Introdans door medeoprichter en algemeen directeur Ton Wiggers in aanwezigheid van alle medewerkers.

Berry Claassen (1962) begon in 1987 als rekwisiteur bij Toneelgroep Theater in Arnhem, het huidige Toneelgroep Oostpool. In 1988 stapte hij over naar Introdans, waar hij als stagemanager werkzaam werd. Hij specialiseerde zich in de jaren daarna tot belichter en eerste inspeciënt, en later tot lichtontwerper voor dans-, theater- en locatieprojecten. Sinds 2010 combineert hij zijn werk bij Introdans met freelance opdrachten als lichtontwerper en technisch coördinator.

De naam Zilveren Krommer is afgeleid van de krommer, een onderdeel waarmee decorstukken stevig aan elkaar kunnen worden gemaakt. In de volksmond wordt de krommer simpelweg een kromme spijker genoemd.

Foto: Hans Gerritsen