Introdans organiseert vanavond een benefietveiling waarbij kostuums, rekwisieten en belevenissen worden aangeboden. De opbrengst is bedoeld voor voorstellingen en activiteiten tijdens het 50-jarig jubileum van het dansgezelschap.

Onder de veilingstukken zijn verschillende kostuums, rekwisieten, pruiken en foto’s te vinden. Daarbij zitten kostuums van couturier Jean Paul Gaultier, ontwerpen van Sjaak Hullekes en fotoafdrukken van Erwin Olaf.

Daarnaast worden ook persoonlijke items geveild, zoals een balletpakje van prinses Margriet, beschermvrouwe van Introdans, dat zij altijd droeg tijdens balletlessen. Ook wordt een paar originele en gesigneerde spitzen van oud-ballerina Alexandra Radius verkocht. Haar partner en voormalig danser Hans Ebbelaar schenkt een schilderij aan de veiling.

Naast voorwerpen worden er ook belevenissen geveild. Zo kun je bieden op een balletles in de studio, een privé-optreden thuis en een dag meehelpen met de technische crew bij het opbouwen van het decor in het theater. De avond zal worden geleid door algemeen directeur Ton Wiggers en artistiek manager Adriaan Luteijn.

De online veiling is vanavond om 19:00 uur te bezoeken op de site van Veilingbedrijf Derksen.

Foto: Jip de Jonge