Introdans heeft vorig jaar voor de eerste keer de magische grens van honderdduizend bezoekers overschreden, vergeleken met het jaar ervoor een  stijging van ruim 23 procent.  Vooral de programma’s rondom het 40-jarig jubileum en de internationale tournees, onder andere China, haalden een hoge bezettingsgraad.

Uit recent onderzoek van TNS NIPO, uitgevoerd in opdracht van Bureau Promotie Podiumkunsten, blijkt dat Introdans op de derde plaats staat van ‘meest bekende dansgezelschappen in Nederland’. Desondanks maakt het in Arnhem gevestigde gezelschap zich zorgen over de toekomst. Het gezelschap gaat ervan uit dat het een plaats krijgt in de Basisinfrastructuur 2013-2016, maar moet genoegen nemen met een vermindering met 450.000 euro op de totale begroting.  Door deze forse korting valt het gezelschap terug naar het subsidieniveau van 2001, met een enorme achteruitgang als gevolg.

Ook het wegvallen van de Cultuurkaart en de doorgevoerde btw-verhoging op toegangsbewijzen ziet Introdans als bedreigingen voor de stijgende trend die in 2011 is ingezet. Volgens Ton Wiggers, mede-oprichter en algemeen directeur:  ‘Het is maar de vraag of wij gezien de huidige economische ontwikkeling dit kunnen blijven realiseren, laat staan verder uitbouwen.’