Bianca Krijgsman is onderscheiden met de International Emmy Award voor beste actrice. De prijzen, die jaarlijks worden toegekend aan de beste internationale tv-producties, werden op 24 november uitgereikt in New York. 

Krijgsman, die samen met Plien van Bennekom het cabaretduo Plien & Bianca vormt, won de Emmy voor haar rol van Mirte in De nieuwe wereld, een telefilm van Jaap van Heusden. Hierin speelt ze een norse schoonmaakster in een aanmeldcentrum voor asielzoekers op Schiphol, wier wereld op zijn kop wordt gezet nadat ze onder de indruk raakt van een van de vluchtelingen.

In haar dankwoord sprak ze de hoop uit dat de figuranten uit de film, gespeeld door echte asielzoekers, allemaal een onderkomen in Nederland zullen vinden. De andere genomineerden in de categorie ‘Best performance by an actress’ waren Tuba Büyüküstün (Turkije), Olivia Colman (Verenigd Koninkrijk) en Romina Gaetani (Argentinië).

Ook Plien viel afgelopen maand in de prijzen: op 16 oktober jl. werd ze op het Gouden Televizier-Ring Gala onderscheiden met de prijs voor ‘Grootste komische tv-talent’. Samen touren Plien & Bianca momenteel met hun nieuwe cabaretvoorstelling Gaat het nog door? langs de Nederlandse theaters.  

Foto: AFP