Ingrid Vranken is de nieuwe artistiek leider van de masteropleiding DAS Theatre. Ze volgt Silvia Bottiroli op, die in 2021 afscheid nam.

Ingrid Vranken (1987) is dramaturg, kunstenaar, producent en curator. Ze voltooide een Master in Theaterwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en Freie Universität Berlin en studeerde in 2019 zelf af aan de masteropleiding DAS Theatre. Van 2012 tot 2017 was Vranken coördinator van het platform SPIN in Brussel, waar ze zich richtte op fair practice in de kunsten. Dit zette zij in als consultant bij ‘Juist is Juist’, het kennisplatform voor eerlijke praktijken en goede arbeidsomstandigheden in het Vlaamse kunstenveld.

Momenteel is Ingrid Vranken lid van FoAM in Brussel, een transdisciplinair laboratorium op de raakvlakken van kunst, wetenschap, natuur en het dagelijks leven. Ook is ze co-artistiek leider van wpZimmer, een internationale werkplaats voor de kunsten, met een focus op performance, dans en hybride artistieke praktijken in Antwerpen.

Vranken kijkt uit naar het delen van haar ervaringen in een educatieve context en om ‘samen met het team en de studenten een ruimte te creëren waar niet alleen onderzoek gedaan wordt naar de kunst die men wil maken, maar ook naar de omstandigheden waarin samen wordt gewerkt en gestudeerd’.

DAS Theatre is een internationale masteropleiding voor afgestudeerde makers en curatoren binnen de performing arts. De opleiding is bedoeld voor studenten met uiteenlopende interesses op het gebied van hedendaags theater en is sterk vraaggericht, gerelateerd aan de werkpraktijk van de student.

Foto: Rasa Alksnyte