Het Holland Festival gaat op 3 juni van start met voorstellingen voor een live publiek. De Rijksoverheid heeft het festival aangewezen als extra testevenement in de pilot rondom toegangstesten. 

Volgens de huidige planning van het kabinet mogen alle Nederlandse theaters pas op woensdag 9 juni weer open. Voor het Holland Festival wordt dus een uitzondering gemaakt (net als voor het IFFR vanaf 2 juni en het lopende Spring). Het festival wordt wel een toegangstest-proefevenement. Alle bezoekers moeten zich laten testen bij een van de speciale testlocaties van Testen voor toegang, ook als ze al gevaccineerd zijn. Op vertoon van een negatieve coronatest en ticket zijn de voorstellingen te bezoeken.

Bij de voorstellingen gelden alle reguliere coronamaatregelen, waaronder het dragen van een mondkapje in alle binnenruimtes (als je zit niet meer) en 1,5 meter afstand tussen huishoudens. Daardoor kan het festival ongeveer 30 procent van de reguliere zaalcapaciteit verkopen.

Het Holland Festival presenteert dit jaar van 3 tot en met 27 juni 23 verschillende, voornamelijk internationale producties. De kaartverkoop start vanmiddag om 14.00 uur online. Vanwege de beperkte zaalcapaciteit biedt het festival 8 voorstellingen ook aan als livestream.

Foto: Maison Mere van Phia Menard, Jeanluc Beaujault