In het kader van de Maand van het Digitaal Erfgoed organiseert Podiumkunst.net op 4 november een bijeenkomst over podiumkunsterfgoed. Hoe maken we ons erfgoed toegankelijk en vindbaar? Waarom is het duurzaam bewaren en het delen van data en kennis juist zo belangrijk in onze sector? Hoe kunnen we elkaar ondersteunen in het beschikbaar maken van de collecties? Dit zijn de vragen die tijdens de bijeenkomst De sleutel van de schatkamer aan bod zullen komen aan de hand van best practices, kennissessies, pitches en tafelgesprekken.

Podiumkunst.net werkt aan ‘een integraal en toegankelijk digitaal overzicht van het Nederlandse podiumkunsterfgoed, dat de geschiedenis van de Nederlandse podiumkunsten levend maakt en een inspiratiebron voor makers van nu en de toekomst kan vormen’. De sleutel van de schatkamer is bedoeld voor alle professionals en liefhebbers werkzaam bij podiumkunst- en erfgoedinstellingen. Ook cultuurmakers, collectiebeheerders, onderzoekers/studenten en andere professionals zijn welkom.

Op het programma staan onder meer presentaties over het digitale hart van Beeld en Geluid DAAN (Arnoud Goos), het archieftraject van De Dansmakers (Suzy Blok), de productiedatabase DIP (Loes Hoogenboom) en een presentatie van The Need for Legacy. Hoofdredacter van Theaterkrant Simon van den Berg presenteert het Theaterjaarboek 2020/2021.

De sleutel van de schatkamer, donderdag 4 november, 13.00-18.00 uur (gratis, incl. borrel), Podium Hoge Woerd in Utrecht. Meer info en het meest actuele programma op de website van Podiumkunst.net. Foto: Requiem voor tomaat, Anna van Kooij