Het Nationale Ballet ontvangt vier nominaties voor de internationale dansprijs Benois de la Danse 2019. Het gezelschap maakt kans op de prijzen voor beste danseres, beste danser, beste choreograaf en beste balletcompositie. De prijsuitreiking is op 21 mei in het Bolshoi Theater in Moskou.

Maia Makhateli is genomineerd in de categorie ‘beste danseres’ voor haar rol als Marguerite in La Dame aux CaméliasDaniel Camargo voor de rol van Armand in La Dame aux Camélias en voor zijn rol van Bassilio in Don Quichot in de categorie ‘beste danser’.  Vorig jaar werd Carmargo ook al genomineerd in de categorie ‘beste danser’.

Young Creative Associate van Het Nationale Ballet, Juanjo Arqués, is genomineerd in de categorie ‘beste choreograaf’ voor zijn ballet Ignite. Genomineerd voor ‘beste balletcompositie’ is de Britse Kate Whitley voor haar nieuwe balletcompositie van Ignite.

In de jury van Benois de la Danse 2019 zitten Juri Grigorovich, Dirk Badenhorst, Svetlana Zakharova, Ana Laguna, Agnès Letestu, Vladimir Malakhov, Rachel Moore en Nationale Ballet directeur Ted Brandsen.

Benois de la Danse is een internationale dansprijs die in 1991 in Moskou in het leven is geroepen door de International Dance Association. Sinds 1995 maakt de Benois de la Danse onderdeel uit van UNESCO’s World decade of culture.

Fotografen: Page McFall, Marc Haegeman, Andrew Ross