Na veertig jaar heeft Herman van Veen de Louis Davidsring overgedragen aan Claudia de Breij. De ring is de meest prestigieuze Nederlandse doorgeefprijs op het gebied van kleinkunst. 

Van Veen overhandigde haar de ring op 25 november na zijn voorstelling in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar hij in 1976 de ring van Wim Kan kreeg. De Breij is de vierde ringdrager, na Heintje Davids (1848), Wim Kan (1954) en Herman van Veen.

Op haar website laat De Breij weten er haast geen woorden voor te hebben: ‘Dit is enorm voor mij. De grootste eer die ik me kan bedenken. Ik hou van Herman van Veen, ik hou van Wim Kan en ik hou enorm van de historie van ons vak. Deel mogen uitmaken van dit rijtje betekent meer dan ik nu kan zeggen. Ik ben ongelofelijk blij!’

De Breij is nog tot en met zaterdag 28 november in de theaters te zien met haar voorstelling Teerling. Van Veen toert door Nederland, België en Duitsland met zijn show Herman van Veen (eveneens nog tot en met 28 november), verschillende kerstconcerten en een duo-concert met Edith Leerkes.