Herman van Karnebeek wordt per 7 augustus zakelijk directeur van Theater Rotterdam. Samen met artistiek directeur Alida Dors zal hij de tweekoppige directie vormen van het stadsgezelschap. Huidig algemeen directeur Walter Ligthart gaat na dit seizoen met pensioen.

Herman van Karnebeek werkte vanaf 2016 als zakelijk directeur voor de Kunsthal Rotterdam en was daarvoor lid van het management van Eventim Nederland en See Tickets Nederland. Ook was hij als senior manager verantwoordelijk voor sponsoring & partnerships bij Joop van den Ende Theaterproducties, de voorloper van Stage Entertainment Nederland. Van Karnebeek startte zijn loopbaan als jurist bij Nauta Dutilh.

Volgens Richard Sitton, voorzitter van de raad van toezicht van Theater Rotterdam, kwam Van Karnebeek na een grondige zoektocht als de meest geschikte kandidaat naar voren. ‘Herman is een ervaren bestuurder met een scherp oog voor zowel de zakelijke aspecten als de maatschappelijke rol van culturele organisaties.’ Artistiek directeur Alida Dors laat weten met Van Karnebeek dezelfde visie op de sector en de rol van Theater Rotterdam daarin te delen.

Herman van Karnebeek noemt Theater Rotterdam een voorloper in de sector op vele vlakken. Hij vindt het eervol om zijn steentje bij te mogen dragen aan de ingezette koers om van Theater Rotterdam een plek te maken waar verschillende communities uit de stad zich thuis voelen.

Foto: Willem de Kam