Hendrik Storme wordt in september 2020 algemeen en artistiek directeur van de Antwerpse kunstinstelling deSingel. Hij volgt dan huidig directeur Jerry Aerts op, die eind augustus 2020 met pensioen gaat. 

Cultuurhuis deSingel is een van de negen grote instellingen van de Vlaamse Gemeenschap en richt zich voornamelijk op hedendaagse en internationaal georiënteerde muziek, theater, dans en architectuur. Het huis is in de jaren tachtig opgestart door Frie Leysen en werd begin jaren negentig door Jerry Aerts verder ontwikkeld.

Hendrik Storme kondigt aan de huidige lijn verder te willen ontplooien in het belang van de kunsten binnen een sterk veranderende samenleving. Hij vindt ‘het uitdagend dat ook deSingel zichzelf bevraagt en haar rol wil opnemen als scharnier tussen kunst en gediversifieerde samenleving’ en kijkt er naar uit ‘om samen met de medewerkers en stakeholders van deSingel hieraan een concrete invulling te geven’.

Storme (1977) studeerde politieke en sociale wetenschappen aan de Universiteit Gent en HRM aan de Hogeschool Gent. Daarna werd hij communicatieverantwoordelijke bij het Symfonieorkest Vlaanderen en het Muziekcentrum de Bijloke in Gent.

Tussen 2007 en 2009 was hij samen met Tomas Bisschop verantwoordelijk voor de algemene werking van het Festival van Vlaanderen Brugge. Onder hun leiding kreeg dit festival voor oude muziek een nieuwe invulling en dynamiek die resulteerde in het MAFestival.

Sinds 2009 is Storme actief als artistiek directeur van het Festival van Vlaanderen Brussel, de motor achter het Klarafestival. Onder zijn leiding kreeg het Klarafestival een bredere invulling gericht op de kruisbestuiving tussen klassieke muziek, muziektheater, dans en film. Sinds 2005 staat Storme eveneens aan het hoofd van het B’Rock Orchestra.

Storme zal zich deeltijds voorbereiden op de opdracht vanaf 1 januari 2020.