Na dit theaterseizoen legt Harm Lambers zijn functie neer als directeur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd in Utrecht. Dat werd gisteren bekend gemaakt in een persbericht. Hij vertrekt in de overweging dat een nieuwe directie in staat moet zijn voor de volgende cultuurnotaperiode (2021-2024) de beleidslijnen uit te zetten.

Harm Lambers (1956) vertrekt in goed overleg met het stichtingsbestuur en bevestigt dat hij ernaar uitziet om zijn ‘handen vrij te hebben voor het verkennen van nieuwe terreinen’. Hij zegt trots te zijn op het werk dat hij met zijn collega’s heeft verricht voor Theater Kikker en Podium Hoge Woerd, maar dat het als een goed moment voelt om het stokje over te dragen. De werving voor een nieuwe directie van de theaters start binnen enkele weken.

Lambers was sinds 2001 directeur bij Theater Kikker, waar hij zich altijd inzette voor het belang en de belangen van de vlakkevloertheaters in Nederland. Daarnaast werkte hij op verzoek van de Gemeente Utrecht vanaf 2009 mee aan de realisering van Podium Hoge Woerd in het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn, dat in 2015 haar deuren opende als organisatorische en bestuurlijke eenheid met Theater Kikker en dat vanaf het begin een groot publiek trok.