Gisteravond heeft Gijs Scholten van Aschat de Albert van Dalsumring doorgegeven aan Hans Kesting. De ring is een van de meest prestigieuze onderscheidingen voor toneelspelers. De drager zelf mag beslissen wanneer en aan wie hij hem doorgeeft. Scholten van Aschat noemde Kesting, na het slotapplaus van de voorstelling Kings of War, ‘collegiaal, geestig, schaamteloos, oprecht in zijn onderzoek’ en prees dat hij altijd in dienst van het stuk speelt ‘en niet ter meerdere eer en glorie van zichzelf’.

Scholten van Aschat ontving de ring in 2004 uit handen van Pierre Bokma. Eerdere dragers waren Peter Oosthoek (1977-1993), Ko van Dijk (1972-1977), Paul Steenbergen (1963-1972) en Albert van Dalsum zelf, die de ring in 1959 ontving ter gelegenheid van zijn gouden jubileum.

In 2015 wisselen meer doorgeefprijzen van eigenaar. Het Luc Boyer Wisselvoorwerp (voor mimers) werd door Irene Schaltegger overgegeven aan Karina Holla en Herman van Veen heeft aangekondigd dat hij de Louis Davidsring, die hij al sinds 1976 draagt, aan het eind van het jaar door zal geven.