Acteur Hans Kesting gaat zijn bejubelde monoloog Wie heeft mijn vader vermoord in een Engelstalige versie in Londen spelen. De voorstelling, die Ivo van Hove regisseerde naar het gelijknamige boek van Édouard Louis, is van 7 tot en met 24 september 2022 te zien in The Young Vic. 

The Young Vic is een van de belangrijkste theaters in Londen. In 2015 was er van ITA de monoloog Song from Far Away te zien. Acteur Eelco Smits speelde toen een tekst van Simon Stephens in regie van Ivo van Hove.

Nu keert Van Hove terug met Wie heeft mijn vader vermoord, een relaas van een bezoek dat Édouard Louis na lange afwezigheid aan zijn vader bracht. De man is vroegtijdig oud en ziek geworden; het gevolg van een leven dat werd getekend door alcohol, sociale achterstelling, zwaar werk en een bedrijfsongeval. Louis legt de oorzaak bij de politiek en haar bezuinigingen op uitkeringen.

De Nederlandstalige voorstelling ging, in samenwerking met coproducent de Singel, op 1 juni 2020 in wereldpremière in Internationaal Theater Amsterdam.

Foto: Jan Versweyveld