TivoliVredenburg-programmeur Hanno Tomassen wordt in maart directeur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd in Utrecht. Hij volgt dan Désirée Majoor op, die voorzitter van het College van Bestuur van de Cibap vakschool voor vormgeving in Zwolle wordt.

Tomassen studeerde basgitaar aan het Utrechts Conservatorium en de Guildhall School of Music & Drama (Londen). Naast zijn werk als muzikant, gaf hij onder meer les op conservatoria, ontwikkelde methodieken voor kunstvakonderwijs en was nauw betrokken bij Musicians Without Borders.

Vanaf de opening van TivoliVredenburg in 2014 was Tomassen er programmeur en programmamaker. Hij richtte zich daarbij vooral op ‘world’, talentontwikkeling, participatie, jongeren en festivals. Van 2011 tot 2018 was hij daarnaast ook directeur van Cultuur19, het wijkcultuurhuis in Leidsche Rijn.

Bestuursvoorzitter Mathijs Bouwman laat weten erg blij te zijn met de aanstelling van Tomassen. ‘Hij heeft zowel met zijn ervaring als directeur van Cultuur19 als in zijn tijd als programmamaker bij TivoliVredenburg laten zien waar hij voor staat: het verbinden van mensen, publiek en kunstenaars, in allerlei disciplines, op allerlei plekken. Theater Kikker en Podium Hoge Woerd zijn twee podia met elk hun eigen profiel en achterban. Maar deze thema’s vormen ons DNA, en die zijn bij Hanno in goede handen.’

Tomassen zegt in een persbericht zich te laten leiden ‘door de overtuiging dat de kunsten kunnen bijdragen aan een betere samenleving’. Hij kijkt ernaar uit zich ‘voor Theater Kikker/Podium Hoge Woerd in te zetten en samen met het team de artistieke vernieuwing te combineren met een brede en duurzame toegankelijkheid’.

Eind augustus 2015 opende Podium Hoge Woerd zijn deuren als organisatorische en bestuurlijke eenheid met Theater Kikker. Het nieuwe, vlakke vloer theater in Castellum Hoge Woerd richt zich voornamelijk op bezoekers uit Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern.

Foto: Theater Kikker/Podium Hoge Woerd