Vanmiddag zijn Han Kerckhoffs, de makers van Holy F, Lidwien Roodhaan en Eran Ben-Michaël te gast in het radioprogramma Theatermakers op Amsterdam FM.

Kerckhoffs komt vertellen over Palm Springs, de nieuwe voorstelling met Tjitske Reidinga in het DeLaMar Theater. Die voorstelling, een in Nederland nog niet eerder gespeeld stuk van Jon Robin Baitz geregisseerd door Antoine Uitdehaag, gaat op 19 november in première. Vanavond is al de première van Holy F van Rudolphi Producties. De makers Sophie van Winden, Eva Marie de Waal en Simone van Saarloos komen vertellen over het hoe het ervoor staat met het feminisme.

Daarnaast komt Lidwien Roothaan langs in verband met Donna Donna, een nieuwe tekst van Peer Wittenbols, die Roothaan regisseerde voor Orkater. Ten slotte vertelt Eran Ben Michaël over Sneeuwvlinders van Kwatta. Loek Zonneveld spreekt zijn recensie van de week (o.v.). De presentatie is in handen van Constant Meijers.

Het radioprogramma Theatermakers is verbonden aan vakblad Theatermaker en Theaterkrant.nl. Het is elke donderdag tussen 15:00 tot 16:00 uur live te beluisteren via ether 106.8 of kabel 103.3 en bij te wonen op de vierde etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (Oosterdokskade 143).

Uitzendingen zijn zowel live als achteraf te beluisteren op amsterdamfm.nl (playlist Kunst en cultuur). En Theatermakers is sinds kort ook te beluisteren als podcast, te vinden via iTunes of uw podcastapp.

Beeld: Holy F, Miek Uittenhout