De halve finalisten voor het jaarlijkse cabaretfestival Cameretten zijn bekendgemaakt. De negen cabaretiers die kans maken op een plek in de finale zijn Carlo Kip, José Schuringa, Patrick Laureij, Nabil Aoulad Ayad, Aron Elstak, Wendy Hoogendijk, Laura San Giorgi, Fuad Hassen en Rundfunk.

De halve finale van Cameretten is verdeeld over drie avonden en wordt gehouden op 27, 28 en 29 november in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Voorafgaand aan de halve finale spelen de finalisten een aantal try-outs door het land. Op vrijdag 29 november maakt de juryvoorzitter bekend welke drie acts doorgaan naar de finale in het Nieuwe Luxor Theater op 30 november. Die avond wordt behalve de Juryprijs ook de Factua-publieksprijs en de Persoonlijkheidsprijs uitgereikt. De presentatie is in handen van cabaretduo Kamps & Kamps. Richard Groenendijk zal een gastoptreden verzorgen.

Cameretten is het oudste cabaretfestival van Nederland en heeft verschillende jonge cabaretiers op weg geholpen. Zo waren Bert Visscher, Brigitte Kaandorp en Martine Sandifort ooit deelnemers. Vorig jaar won René van Meurs er zowel de jury- als de publieksprijs.

Foto: de finalisten van Cameretten 2013