Half januari mag Het Fieldlab Evenementen proeven in testsituaties starten die meer publiek mogelijk maken. Staatssecretaris Mona Keijzer heeft hierover vanmorgen gesproken met de evenementenbranche, zo meldt de NOS vandaag.

Voorwaarden voor de experimenten zijn wel dat het publiek moet zitten en dat in de georganiseerde regio risiconiveau 1 ‘waakzaam’ geldt (minder dan 50 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners). Dat is nu nog nergens het geval.

Afgelopen juli werd Het Fieldlab Evenementen opgericht om meer kennis op het gebied van risicobeheersing te verzamelen en toepasbaar te maken. Het Fieldlab is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, verenigd in het EventPlatform en de Alliantie van Evenementenbouwers, en de overheid.

Daarnaast wordt Fieldlab onderdeel van het sneltestprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Fieldlab helpt met het opzetten van het programma en onderzoekt tegelijkertijd hoe het de gevalideerde testen kan implementeren in de organisatie van evenementen.

Foto: Publiek TAQA Theater De Vest