Hajo Doorn wordt stadsdramaturg bij Theater Rotterdam. In die nieuwe functie gaat hij ‘de artistieke lijnen van de makers verbinden met de grootstedelijke vraagstukken die de wereldstad Rotterdam kenmerken’.

Theater Rotterdam, een fusie van het Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam en Wunderbaum, wil aanjager zijn van ‘het gesprek over de bijdrage die kunst levert aan de stad’. Het theater gaat hiervoor relaties aan met zowel culturele instellingen in de stad, als maatschappelijke organisaties en pioniers in het bedrijfsleven.

De stadsdramaturg moet de discussie uitlokken en de conventies uitdagen. Binnen Theater Rotterdam werkt Doorn samen met Arie Lengkeek, samensteller van Club Imagine, die de komende jaren de Stadsfoyer mee ontwikkelt.

Op 10 maart nam Hajo Doorn afscheid als directeur van het Rotterdamse avantgardistische cultuurpodium WORM, waar hij ruim 20 jaar werkzaam was. Doorn staat bekend om zijn onconventionele aanpak en zijn creatieve ideeën. ‘Hajo is rete slim, origineel en brutaal, maar ondanks die eigenzinnigheid kan hij ook goed met machthebbers omgaan’, zegt Melle Daamen, directeur van Theater Rotterdam. ‘Hij roept radicale dingen en probeert ondertussen wel mensen te vinden om het voor elkaar te krijgen.’

Foto: Willem de Kam