Artistiek leider Stacz Wilhelm heeft per 1 april zijn functie neergelegd bij Korzo. Sinds de komst van algemeen directeur Gemma Jelier in 2018 zet het dansproductiehuis een nieuwe koers uit. ‘Visies en opvattingen over de afbakening van verantwoordelijkheden bleken niet langer naadloos op elkaar aan te sluiten’. Stacz was 22 jaar aan het dansproductiehuis verbonden. 

Onder leiding van Gemma Jelier, die in april 2018 aantrad als nieuwe algemeen directeur, wil Korzo komende tijd het begrip dans gaan uitrekken naar ‘beweging’, met een diversere mix van makers uit zowel de moderne dans, urban, circustheater als muziek. Onder het nieuwe motto ‘Here to move you’ gaat Korzo ook met een kleinere groep kernmakers werken, met daar omheen makers die sneller in- en uitstromen ‘waardoor de keten compleet wordt en Korzo een echt huis in beweging blijft’, legt hoofd marketing Jeanine Roersma uit.

Toen Jelier in april 2018 aantrad als nieuwe algemeen directeur, volgde ze zowel artistiek directeur Leo Spreksel als voormalig zakelijk directeur Aukje Bolle op. In dit nieuwe directiemodel werd Jelier bijgestaan door een zakelijk leider en een artistiek leider dans. Die laatste functie nam Stacz Wilhelm in, die toen al jarenlang hoofd productie was. In een persbericht van Korzo over zijn vertrek laat hij weten dat het voor hem ‘nooit een baan was waarop hij uitgekeken zou kunnen raken’. ‘Het is altijd een ontdekkingsreis gebleven, waarop honderden verschillende werelden werden aangedaan: die van iedere choreograaf, van alle dansers en ontwerpers, en van de vele bevlogen organisaties in binnen- en buitenland waarmee ik heb mogen samenwerken’.

In hetzelfde persbericht noemt het productiehuis Wilhelm ‘een icoon’ en ‘het gezicht van Korzo’. Jelier schrijft over ‘een groot verlies’. ‘Als je aan Korzo denkt, denk je aan Stacz: de man met het grootste hart voor dansers, choreografen en hun ontwikkeling. Hij zette met verve Korzo nationaal en internationaal op de kaart en zijn expertise is ongeëvenaard.’

Foto: Rob Hogeslag