Vijf affiches of afficheseries zijn genomineerd voor de MullerVisual Theaterafficheprijs voor het seizoen 2015/2016. De prijs en de eervolle vermeldingen worden op zaterdag 5 november bekendgemaakt.

De genomineerde affiches zijn:

  • Eva Crutzen, Spiritus, Idee: Eva Crutzen Ontwerp HUFF&REUTER
  • Stichting Poetry International, 47e Poetry International Festival Rotterdam, Ontwerp Floor Houben
  • De Nationale Opera & Ballet, Opera Forward Festival, Ontwerp Lesley Moore, Fotografie Petrovsky & Ramone
  • Toneelschuur Producties, Smekelingen, Wachten op de barbaren, De wereldverbeteraar, De zender & Don Carlos, Ontwerp Esther Noyons, Fotografie Annaleen Louwes
  • De Theatertroep, Troupe en Nuit XL, Ontwerp Roos Visser

De Theaterafficheprijs was een initiatief van Theater Instituut Nederland. Na een korte onderbreking is de prijs nieuw leven ingeblazen door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, waar de grootste theatercollectie van Nederland wordt beheerd. Voor deze 24e editie heeft de vakjury uit alle 147 inzendingen de bovenstaande affiches geselecteerd.

De uitreiking vindt plaats op zaterdag 5 november om 18.00 uur in het Universiteitstheater van de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend krijgen de aanwezigen een voorproefje van de Museumnacht 2016 programmering bij de Bijzondere Collecties: dit jaar volledig in het teken van het thema theater, met een voorproefje van de tentoonstelling ShakespeareNL (vanaf 16 december te zien), een workshop theateraffiches maken en de voorstelling In bed met Shakespeare.