Joep Hendrikx, Nick Renzo Garcia en Billy de Walle zijn genomineerd voor de Piket Kunstprijzen 2022 in de categorie Toneel. In de categorie Dans bij de Haagse kunstprijs zijn Isla Clarke, India Sardjoe en Faile Sol de kanshebbers. Op 10 oktober worden de prijzen uitgereikt in de Lourdeskerk in Scheveningen.

De Amerikaanse Isla Clarke danst bij NDT 1, India Sardjoe is Nederlands kampioen Breakdance en Faile Sol maakte indruk bij het Young Talent Project van het NDT en de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. De genomineerden in de categorie Toneel zijn allemaal verbonden aan Het Nationale Theater. Nick Renzo Garcia speelde onlangs in de Leedvermaak trilogie en Billy de Walle in Supernormaal. Joep Hendrikx is lid van Poezieboys.

De Piket Kunstprijzen worden sinds 2014 uitgereikt aan jonge kunstenaars die een binding hebben met Den Haag, omdat zij daar tot ontplooiing zijn gekomen of omdat zij met hun werk een stimulerende bijdrage leveren aan het Haagse culturele klimaat. Aan de prijs is een geldbedrag van achtduizend euro en dit jaar een kunstwerk van Kim Davids Bots verbonden. Eerder maakten onder meer Yke Prins, Peter Zwaan en Joep van Lieshout de award voor de Piket Kunstprijzen.

De vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Jan Zoet, Lea van der Vinde, Joncquil de Vries, Amos Ben-Tal, Isabelle Chaffaud, John de Weerd en Ellen Goemans. Zij zullen in oktober uit de door hen geselecteerde kunstenaars per discipline (Schilderkunst, Dans en Toneel) één winnaar uitroepen. In de categorie Schilderkunst zijn Daniele Formica, Marieke Peeters en Janne Schipper de kanshebbers op de Haagse Prijzen.

Foto: Billy de Walle, Jos Kuklewski