Charli Chung, Tarik Moree en Naomi van der Linden zijn genomineerd voor de Piket Kunstprijzen 2019 in de categorie toneel. Voor de categorie dans zijn Antonin Rioche, Sara de Greef en Aya Mizaki dit jaar de kanshebbers op de Haagse prijzen. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. Op 25 november worden de prijzen uitgereikt in Theater Diligentia.

De prijzen, een bedrag van achtduizend euro en een award van kunstenaar Peter Zwaan, worden sinds 2014 uitgereikt aan jonge kunstenaars die een binding hebben met Den Haag. Behalve toneel en dans wordt de jaarlijkse prijs ook in de categorie schilderkunst uitgereikt – waarvoor dit jaar Florentijn de Boer, Joran van Soest en Jordan Herregraven genomineerd zijn. Met dit jaarlijks terugkerende initiatief wil de Stichting mr F.H. Piket een positieve en structurele bijdrage leveren aan de bloei van de kunsten in en rondom Den Haag.

De vakjury bestond dit jaar uit oud-cultuurwethouder Marjolein de Jong , Maarten Demmink, Suzanne Swarts, Stacz Wilhelm, Isabelle Chaffaud, David Geysen en Antoinette Jelgersma. Over de genomineerden zegt juryvoorzitter De Jong dat met name hun verfrissende blik en de manier waarop zij zich onderscheiden in hun discipline, uniek is.

Vorig jaar gingen de Piket Kunstprijzen naar danseres Kinda Gozo, acteur Jos Nargy en schilderes Eden Latham.

Foto Moederland (2016) van Naomi van der Linden en Theater aan het Spui: Maurice Mikkers